voetbalzone

Sloveense bondscoach neemt Matavz op in voorselectie voor WK

Matthijs van Laar10 mei 2010, 15:37
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2010, 15:37
Advertentie

Voor FC Groningen-spits Tim Matavz gaat mogelijk een droom in vervulling. De trefzekere aanvaller is door de Sloveense bondscoach Matjaz Kek namelijk opgenomen in de voorselectie voor het WK in Zuid-Afrika. De 21-jarige aanvaller moet zich komende woensdag melden in hoofdstad Ljubljana, waar de voorbereidingen van start zullen gaan.

/

“Ik mag stellen dat ik een goed seizoen gedraaid heb en deze preselectie is een geweldige kans om naar het WK te gaan. Ik ben er ontzettend blij mee”, reageert Matavz op de website van FC Groningen. “Ik vertrek woensdag, er komen dertig spelers bijeen en de uiteindelijke selectie zal worden teruggebracht naar 23.”

Echt verrast was Matavz, die nog niet eerder werd opgeroepen, overigens niet. “Een paar weken terug heb ik al eens contact gehad met de Sloveense bondscoach. We hebben het toen gehad over hoe het met me ging. Hij heeft me bij die gelegenheid niet echt een toezegging gedaan, maar ik had er wel goede hoop op als ik zou blijven presteren”, legt de speler verder uit.

Slovenië is ingedeeld in een groep met favoriet Engeland, de Verenigde Staten en Algerije. Alle bondscoaches dienen voor 1 juni hun definitief groep namen doorgegeven te hebben aan de FIFA. Op 4 juni speelt de ploeg van Kek nog een oefenduel met Nieuw-Zeeland.

Bezig met laden …