voetbalzone

Sloveense topclub Maribor gaat samenwerken met grootmacht Chelsea

Robert Smid25 nov 2010, 10:26
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2010, 10:26
Advertentie

Bij NK Maribor keken ze nogal op, toen Chelsea plotseling aan kwam zetten met een samenwerkingsverband tussen beide clubs. De Sloveniërs kondigden aan dat er een akkoord is bereikt met de grootmacht uit de Engelse Premier League. Op het gebied van trainingsmethoden, jeugdopleiding en transferbeleid zullen beide clubs informatie uitwisselen.

Sportief directeur Zlatko Zahovic vroeg zich direct af waarom Chelsea met Maribor een samenwerkingsverband wilde. “Ik was ontzettend verrast. Zij wisten erg veel over onze club en de voetbalschool die we hebben”, stelde Zahovic tegenover diverse Sloveense media. “Hun scoutingsgedeelte is tot de conclusie gekomen dat er nog wat van onze methoden geleerd kan worden.”

Veel spelers uit de eigen opleiding ruilen Maribor uiteindelijk in voor een club elders in Europa. Josip Ilicic en Armin Bacinovic (beiden Palermo) en Dejan Skolnik (Nacional Funchal) zijn slechts een greep uit spelers die Europa bestormen, nadat ze eerder de jeugdopleiding in Maribor hadden gevolgd. “We leiden spelers zo op, dat ze direct klaar zijn voor het hoogste niveau. Wij staan gegarandeerd voor succes.”

Bezig met laden …