voetbalzone

Slovenen weten: ‘We moeten in bloedvorm zijn tegen Rusland’

Bart Kruyt17 nov 2009, 19:48
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2009, 19:48
Advertentie

Slovenië moet woensdagavond van Rusland winnen om een plek af te dwingen op het WK in Zuid-Afrika. Een late goal van Nejc Pecnik hield de Slovenen afgelopen weekend in de running. Op eigen grond hoopt de ploeg van bondscoach Matjaž Kek het karwei te kunnen klaren.

In Rusland ging Slovenië met 2-1 onderuit, waardoor een kleine zege volstaat om kwalificatie voor het mondiale eindtoernooi veilig te stellen. Keeper Samir Handanovic beseft het belang van het duel. “Dit is waarschijnlijk de belangrijkste wedstrijd uit mijn loopbaan”, aldus de goalie van Udinese op het digitale thuis van de UEFA. “We moeten in bloedvorm zijn en een geweldige prestatie neerzetten tegen Rusland. Dan is alles mogelijk.”

/

Bondscoach Matjaž Kek gelooft in de kansen van zijn elftal. “Slovenië is een team in opbouw en deze play-offs zijn een grote test voor mijn spelers. In Moskou kon je zien welke spanning er op deze wedstrijden staat. Dat is begrijpelijk. Rusland was beter en wij maakten teveel fouten. Maar we leven nog.”

“Het laatste kwartier in Moskou hebben we goed gespeeld en ons niveau gehaald”, vervolgde Kek. “Die periode en de late goal van Pecnik geven ons hoop. Rusland is een groot voetballand, maar wij zijn dapper en moedig. Ons doel is Zuid-Afrika en om dat te bereiken moeten we winnen.”

Bezig met laden …