Slovenië speelt zich in één helft eenvoudig langs Nieuw-Zeeland

Erik van Dam04 jun 2010, 22:43
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2010, 22:43

Slovenië heeft Nieuw-Zeeland vrijdagavond weer even terug op aarde gezet. De Kiwi’s verkeerden in de zevende hemel nadat afgelopen weekend Servië met 1-0 werd verslagen, maar moesten nu in Slovenië hun meerdere erkennen in de derde en laatste oefeninterland voor het WK 2010. Voor rust was de eindstand reeds bereikt (3-1).

/

Milivoje Novakovic opende de score al vroeg; in de zevende minuut schoot hij een vrije trap op heerlijke wijze in de linkerhoek voorbij Mark Paston. Nieuw-Zeeland zocht daarop de aanval en kwam na een kwartier op gelijke hoogte. Chris Wood kopte een voorzet van Jeremy Christie in de voeten van Rory Fallon, die Samir Handanovic verschalkte met zijn schot.

Lang duurde de gelijke stand echter niet; in de dertigste minuut scoorde Novakovic voor de tweede keer en weer gebeurde dat uit een vrije trap. Shane Smeltz was namens Nieuw-Zeeland dicht bij een nieuwe gelijke stand, maar Handanovic pareerde de inzet van de man die wist te scoren tegen de Serven. Het niet benutten van de eigen kansen brak de ploeg van Ricki Herbert uiteindelijk op; Slovenië maakte nog voor rust de derde via Andraz Krim. Hij profiteerde van gerommel voor het vijandelijke doel en bepaalde de eindstand op 3-1.