voetbalzone

Slowaakse man van de wedstrijd baalt: 'Dit was een nachtmerrie'

Bart Kruyt15 jun 2010, 17:29
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2010, 17:29
Advertentie

Robert Vittek werd dinsdagmiddag gekozen als man van de wedstrijd bij Nieuw Zeeland-Slowakije, maar de maker van de openingstreffer kon daar weinig mee. De treffer van de Slowaak leverde zijn ploeg immers slechts een punt op, omdat Nieuw-Zeeland diep in de blessuretijd nog wist terug te komen. “Dit was een nachtmerrie. Erg teleurstellend."

Slowakije kwam vijf minuten na rust uit een buitenspeldoelpunt van Vittek op voorsprong en kreeg hierna nog wat mogelijkheden om de marge verder uit te bouwen. Een gebrek aan scherpte voorkwam dat echter, waardoor Winston Reid Nieuw-Zeeland in de absolute slotfase nog langszij kon brengen. Voor de Slowaken voelde de remise als een nederlaag aan.

“We waren beter en benutten de kansen niet. De sfeer in de kleedkamer was erg treurig”, zei bondscoach Vladimir Weiss, die zijn zoon overigens een basisplaats gaf. Slowakije heeft nu een paar dagen de tijd om van de klap bij te komen en neemt het zondag weer op tegen Paraguay. Vervolgens wordt de groepsfase afgesloten tegen Italië.

Bezig met laden …