voetbalzone

Slowaakse media vol lof over unieke prestatie van nationale ploeg

Matthijs van Laar25 jun 2010, 12:24
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2010, 12:24
Advertentie
/

Opportunisme viert ook hoogtij in de Slowaakse media. Waar de nationale ploeg en bondscoach Vladimir Weiss de voorbije weken de wind stevig van voren kregen, was het vrijdag één en al hosanna. De lofuitingen volgden op de sensationele 3-2 overwinning op Italië, waardoor Slowakije zich plaatste voor de achtste finales van het WK.

“Weiss, onze wonderdokter”, zo luidt de kop van het dagblad Hospodarske noviny. Op quotes van de oefenmeester zelf hoefden de media overigens niet te rekenen. In onderling overleg besloten namelijk zowel de spelers al de technische staf om na afloop van het duel met de Italianen de vaderlands media niet te woord te staan.

Het deerde het journaille niet. “Jongens bedankt”, kopte het immer kritische Plus1den. Saillant is dat juist dat blad een klacht indiende bij de FIFA over bondscoach Weiss. De keuzeheer zou enkele medewerkers hebben bedreigd. Komende maandag kunnen de Slowaken verder historie schrijven. Daarvoor dient de outsider wel af te rekenen met het Nederlands elftal.

Bezig met laden …