voetbalzone

Slowakije en Paraguay beloven spannende strijd in tweede duel

Erik van Dam19 jun 2010, 12:14
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2010, 12:14
Advertentie

Voor Slowakije en Paraguay staat er zondag veel op het spel. Beide landen hielden één punt over aan hun eerste groepswedstrijd, respectievelijk tegen Nieuw-Zeeland (1-1) en Italië (1-1). Drie punten zijn nu dan ook zeer welkom. De WK-debutant en de Zuid-Amerikanen beloven zaterdag dan ook dat de tweestrijd een spektakel zal worden.

“We hebben geen tijd meer om te rekenen, alleen een overwinning brengt ons dichter bij de volgende ronde”, zegt Paraguyaan Christian Riveros. “De Slowaken zullen ook voor de overwinning gaan, want met een gelijkspel of nederlaag schieten ze niets op.” Volgens Riveros wacht zijn land nu een heel ander team dan in de eerste speelronde. “Dit is een andere tegenstander dan Italië.”

“Wij zullen waarschijnlijk veel balbezit hebben, precies moeten zijn in de passing en geduld moeten tonen, want ik denk dat zij het initiatief aan ons laten.” De middenvelder is echter ook alert op de tegenstoot van de Slowaken. “Bij het kleinste foutje van onze kant zal Slowakije meteen de counter zoeken.” Aan Slowaakse kant kon geen vooruitblik worden genoteerd, want bondscoach Vladimir Weíss verbood zijn spelers de afgelopen dagen met de pers te spreken.

“Hij wil niet dat ze afgeleid worden, dit is een maatregel naar aanleiding van de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland”, verklaarde een woordvoerster van de ploeg. De van een knieblessure herstelde Miroslav Stoch kan namens Slowakije weer vanaf minuut één spelen, en doet dat waarschijnlijk ook. Slowakije en Paraguay trappen om 13:30 uur af en krijgen in hun laatste groepswedstrijd nog te maken met Italië en Nieuw-Zeeland.

Bezig met laden …