voetbalzone

Slowakije moet ervaren middenvelder Karhan missen in Zuid-Afrika

Peter Nusselder29 mei 2010, 17:58
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2010, 17:58
Advertentie

Miroslav Karhan gaat niet met de nationale selectie van Slowakije mee naar Zuid-Afrika. De 33-jarige middenvelder van Bundesliga-club FSV Mainz 05 kampte al langer met een hamstringblessure en haakte zaterdag definitief af. Het herstel van de Slowaak verloopt gestaag, maar zal niet op tijd afgerond zijn om mee te kunnen naar het WK.

In de Slowaakse media gaf Karhan aan dat de tijd die resteert om geheel fit te worden te kort is. "Ik heb een scheurtje in mijn hamstring, dat me ervan weerhoudt om tijdens het WK mee te doen", aldus de middenvelder. "Ik heb nog zeker drie weken nodig, maar er is nog minder dan twee weken te gaan voor het toernooi begint", erkent Karhan.

Met 96 wedstrijden voor zijn land is de Mainz-speler record-international van Slowakije, maar voorlopig komt het aantal van honderd dus nog niet in zicht. "Helaas hoort dit ook bij het leven van een voetballer", legt de routinier zich neer bij de situatie. "Ik ben erg teleurgesteld. Veel meer kan ik er niet over zeggen." Slowakije speelt op het WK tegen Italië, Paraguay en Nieuw-Zeeland.

Bezig met laden …