voetbalzone

Smaakmaker FC Groningen in januari mogelijk weg: 'Verwacht dat clubs komen'

Matthijs van Laar09 dec 2015, 12:39
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2015, 12:39
Advertentie

De kans is groot dat Michael de Leeuw aan het eind van dit seizoen niet meer onder contract staat bij FC Groningen. De 29-jarige aanvaller is komende zomer transfervrij en heeft de wens om een avontuur aan te gaan in het buitenland. Een vertrek in de winterstop is een reële optie, bevestigt technisch manager Peter Jeltema aan Voetbal International.

voetbalzone

Het mes snijdt in dat geval aan twee kanten: De Leeuw krijgt zijn gehoopte transfer en FC Groningen kan nog iets aan de aanvaller verdienen. “Ik verwacht wel dat er clubs voor hem komen”, zegt Jeltema, die op de hoogte is van de wens van de goalgetter, vorig jaar nog met zeventien treffers clubtopscorer. “Als die kans zich voordoet, wil hij hem benutten.”

Daarmee is niet gezegd dat De Leeuw zonder meer weg mag. De ex-speler van Veendam en De Graafschap vertegenwoordigt een sportieve waarde voor coach Erwin van de Looi. Het totaalplaatje, ook zakelijk, moet dus kloppen. Het bedrag dat De Leeuw oplevert, zal in principe niet worden geïnvesteerd. “We hoeven als Michael vertrekt geen opvolger te halen, omdat we die met Alexander Sörloth al hebben aangetrokken”, aldus Jeltema.

Bezig met laden …