voetbalzone

Smaakmaker Mulenga: 'We gaan nu voor de halve finale'

Bart Kruyt22 jan 2010, 07:19
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2010, 07:19
Advertentie

Ton du Chatinier kan aankomende zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Roda JC nog geen beroep doen op Jacob Mulenga. De spits van FC Utrecht won donderdag met Zambia van Gabon (2-1) en plaatste zich daardoor met zijn land voor de kwartfinale van de Afrika Cup. “We gaan nu voor de halve finale”, zei Mulenga strijdbaar.

/

De aanvaller van de Domstedelingen is één van blikvangers op het toernooi in Angola en was ook donderdag weer belangrijk. Mulenga bereidde het tweede doelpunt van Zambia voor en had daarmee zodoende een groot aandeel in de uiteindelijke zege. Samen met Kameroen kwalificeerde Zambia zich door de overwinning voor de volgende ronde.

De euforie was groot bij Mulenga. “Het ging vanavond allemaal heel er goed voor ons”, zei de aanvaller op de website van zijn Nederlandse werkgever. “Ik was ook blij dat ik de pass kon geven waaruit mijn teamgenoot voorin Chamanga de 2-0 maakte, want hij werkt altijd heel hard voor de ploeg en stelde mij eerder al in staat om te scoren. Dit is een fantastisch resultaat. Nu willen naar de halve finale, daar gaan we alles aan doen.”

Bezig met laden …