voetbalzone

Smeltz countert Nieuw-Zeeland verrassend naar zege tegen Servië

Erik van Dam29 mei 2010, 19:44
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2010, 19:44
Advertentie

Nieuw-Zeeland heeft zaterdag haar visitekaartje afgegeven aan alle landen, die dachten dat De Kiwi’s kansloos zijn voor het aankomende WK. Servië ging in de oefeninterland in het Oostenrijkse Klagenfurt met 1-0 ten onder door een treffer van Shane Smeltz. De spits velde de Serven voor rust uit een tegenaanval.

/

De oefeninterland werd door beide elftallen aangegrepen als testcase voor het toernooi in Zuid-Afrika. Servië is ingedeeld bij Ghana, Duitsland en Australië en wordt redelijke kansen toegedicht om de achtste finales te halen door als tweede te eindigen in die groep. Zaterdag liet Nieuw-Zeeland echter zien dat het niet voor een kleintje vervaard is. Nenad Milijas had als enige de kans te scoren, maar schoot naast het doel van Mark Paston.

Na twintig minuten rondde Smeltz een counter af, door Vladimir Stojkovic (oud-Vitesse) met een laag schot te verschalken. Nieuw-Zeeland hield vast aan die voorsprong tot het einde en diende Servië daarmee de nederlaag toe. Een excuus voor de ploeg van Radomir Antic was dat het spelers als Milan Jovanovic en Dejan Stankovic miste, maar ook Nieuw-Zeeland moest het stellen zonder vier spelers uit het beoogde WK-team.

Tijdens de tweede helft werd de wedstrijd overigens korte tijd onderbroken, omdat Servische fans op de tribune zich misdroegen. De toeschouwers gooiden brandende voorwerpen, flessen en vuurwerk op het veld, waarop de arbiter het spel stillegde. Aanvoerder Nemanja Vidic nam de microfoon ter hand en kalmeerde de Servische aanhang, waarna er weer verder gevoetbald kon worden.

Bezig met laden …