voetbalzone

Smeltz geeft als eerste routinier aan tot 2014 international te blijven

Erik van Dam08 okt 2010, 08:10
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2010, 08:10
Advertentie

Shane Smeltz is van plan er in 2014 weer bij te zijn, als Nieuw-Zeeland zich wellicht meldt voor het WK in Brazilië. De 29-jarige aanvaller van Gençlerbirligi liet na het voorbije WK lang in het midden of hij nog door zou gaan als international. Inmiddels is hij eruit; hij heeft toegezegd dat hij tenminste nog vier jaar zijn land zal blijven vertegenwoordigen.

/

Behalve Smeltz zijn er nog meer spelers die nog geen uitsluitsel hebben gegeven over hun interlandcarrière. Ryan Nelsen, Mark Paston, Ivan Vicelich en Simon Elliott weten dat bondscoach Ricki Herbert hen er graag bij wil houden, maar hebben de knoop voor zichzelf nog niet doorgehakt. In veel gevallen weegt de grote afstand voor wedstrijden zwaar mee.

Afgelopen zomer plaatsten de Kiwi's zich voor de tweede keer in de historie voor de eindronde. De ploeg liet een behoorlijke indruk achter en bleef zelfs ongeslagen tijdens het toernooi. Tegen Slowakije (1-1), Italië (1-1) en Paraguay (0-0) stonden er na negentig minuten remises op het scorebord. Smeltz, die scoorde tegen Italië, dwong na het toernooi een transfer af van Gold Coast United naar Shandong Luneng uit China. Later kwam hij op die beslissing terug en keerde hij weer naar Nieuw-Zeeland, om vervolgens een contract aan te gaan in Turkije.

Bezig met laden …