voetbalzone

Smeltz kan gewoon spelen voor 'busstation' Goldcoast United

Bart Kruyt06 aug 2010, 09:13
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2010, 09:13
Advertentie

Shane Smeltz kan aankomende zondag gewoon meespelen met Goldcoast United tegen Brisbane Roar. De international van Nieuw-Zeeland rondde na het WK in Zuid-Afrika een transfer naar het Chinese Shandong Luneng, maar besloot al snel om van de deal af te zien. Omdat er nog een zaak loopt tegen Smeltz, was het maar de vraag of hij dit weekend kon spelen.

/

Shandong Luneng wil zich immers niet zomaar neerleggen bij de werkweigering van Smeltz, die één week na het tekenen van zijn contract weer terugkeerde naar Australië. De aanvaller dacht dat zijn gezin niet gelukkig zou worden in China en wil daarom onder zijn verbintenis uitkomen. Hij meldde zich alweer bij Goldcoast United en mag zondag gewoon in actie komen voor die club.

Ondertussen praten Shandong en Goldcoast over een oplossing. “Ik ben blij dat hij er weer is, want Shane is als een zoon voor me”, zei coach Miron Bleiberg. “En zoals elke vader ben ik ook gelukkig dat ik mijn zoon weer kan zien. Soms behandelt Shane ons als een busstation, omdat hij gaat en komt wanneer hij zelf wil, maar dat vergeven we hem.”

Bezig met laden …