voetbalzone

Smeltz keert na één week al weer terug van avontuur in China

Erik van Dam17 jul 2010, 11:00
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2010, 11:00
Advertentie

Shane Smeltz heeft besloten zijn loopbaan toch niet te vervolgen bij Shandong Luneng. De 28-jarige Nieuw-Zeelander ruilde een week geleden Gold Coast United in voor de Chinese formatie, maar is tot het inzicht gekomen dat zijn vrouw en kinderen maar moeilijk zouden settelen in Azië. Daarom is hij volgens het Gold Coast Bulletin weer op de weg terug naar Australië.

/

Smeltz en zijn gezin zouden zich moeten vestigen in Jinan, op zo’n vierhonderd kilometer van de Chinese hoofdstad Beijing. Omdat de aanvaller dat niet ziet zitten, keert hij weer terug bij zijn oude club. Daar ontvangen ze hem vermoedelijk met open armen; Smeltz maakte vorig seizoen namelijk negentien goals in 25 optredens voor de Australische club. Mede daardoor werd de derde plaats bereikt in de eindstand.

Gold Coast-eigenaar Clive Palmer bevestigt in het medium dat Smeltz op de weg terug is naar Australië. “De woon-werksituatie is een te groot issue voor hem, dus komt hij naar huis. We hopen dat we hem voor komend seizoen kunnen behouden, we zullen het afwachten. Hopelijk zien we hem nu niet weer naar een andere club vertrekken”, aldus Palmer.

Bezig met laden …