Smerige trap Felipe Melo dieptepunt bij nederlaag Juventus

Erik van Dam06 jan 2011, 13:30
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2011, 13:30

Juventus heeft donderdag verzuimd de derde plek in de Serie A over te nemen van Napoli. De Oude Dame begon het nieuwe jaar in eigen huis dramatisch, door met 4-1 de boot in te gaan tegen Parma. Dieptepunt in de wedstrijd was de veldverwijdering van Felipe Melo. Na een kwartier werd hij met rood weggestuurd door de arbiter, omdat hij tegenstander Massimo Paci bewust in het gezicht trapte. De Braziliaan kan waarschijnlijk rekenen op een forse schorsing.

/

De eerste helft kon niet veel rampzaliger verlopen voor het team van Luigi Delneri. Na drie minuten moest Fabio Quagliarella al naar de kant met een van pijn vertrokken gezicht; de vleugelaanvaller blesseerde zich ernstig aan zijn knie en liet zich vervangen door Amauri. Die had op zijn beurt al sinds november niet meer gespeeld en moest dus direct aan de bak. Een kwartier later liet Felipe Melo zich gaan. Paci werkte hem naar de grond en de heetgebakerde middenvelder reageerde door hem gemeen in het gezicht te trappen. Juventus moest daarop met tien man verder, 75 minuten lang.

Later in de eerste helft kwam Juventus op voorsprong en leek het tij te keren, maar de inzet van Giorgio Chiellini werd afgekeurd en verergerde het leed voor Delneri en de zijnen. Kort voor rust trof ook Parma doel, nota bene via de van Juventus gehuurde Sebastian Giovinco. Hij verschalkte Marco Storari, nadat de keeper een inzet van Massimo Gobbi nog pareerde. Uit respect voor zijn broodheer juichte Giovinco niet. Direct na het begin van de tweede helft voerde hij de score verder op.

Juventus stond met de rug tegen de muur en moest alles geven om niet af te gaan voor eigen publiek. Nicola Legrottaglie deed iets terug, door op de uurgrens een hoekschop van Simone Pepe binnen te koppen. De aansluitingstreffer bood echter weinig soelaas. Hernán Crespo voltrok twee minuten na Legrottaglie's doelpunt het vonnis door vanaf elf meter de 1-3 binnen te schieten, nadat Chiellini hem had gevloerd. Voor de Argentijn was het zijn zevende seizoenstreffer; Rafaelle Palladino maakte er tot slot nog 1-4 binnen. Parma won daarmee de eerste wedstrijd in 2011 en pakte drie welkome punten. De ploeg maakt een flinke opmars met de zege en staat nu negende.