voetbalzone

Smit spreekt verwachting over Tannane uit: 'Dat is belangrijk voor hem'

Matthijs van Laar06 jan 2016, 10:58
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2016, 10:58
Advertentie

Oussama Tannane staat op het punt Heracles Almelo te laten voor wat het is, maar de vraag blijft waar de spits zijn carrière voortzet. De jongeling kan aan de slag bij Atalanta, Málaga en mogelijk ook Galatasaray. Laatstgenoemde club lijkt echter een pas op de plaats te maken. Voorzitter Jan Smit van de Twentenaren vermoedt dat Tannane voor Spanje zal kiezen.

voetbalzone

Málaga lijkt hem de meest logische optie, vertelt Smit in gesprek met de NOS. “Dat is niet ver van Marokko, niet ver van zijn familie dus. Dat is belangrijk voor hem”, weet de preses, die nog wel een forse slag om de arm houdt. “Vergeet niet dat Oussama helemaal niet weg wil. Als een transfer niet doorgaat, vindt hij het ook prima.”

Naast Tannane staat ook Wout Weghorst op de nominatie om te vertrekken. Hij staat in de belangstelling van Cardiff City, al liet die club de laatste week niks meer van zich horen. Ten slotte raakte Heracles deze week assistent-coach Hendrie Krüzen kwijt, die samen met goede vriend Peter Bosz naar Maccabi Tel Aviv vertrok. Smit is teleurgesteld over die keuze, maar begrijpt het wel.

“Hij is sinds kort weer single, hij wil iets geks beleven en een mooi avontuur aangaan”, verduidelijkt de voorzitter. “Hij kan daar drie keer zo veel verdienen dan bij ons. Het is wel jammer dat hij halverwege het seizoen vertrekt. Dat is het meest vervelende. Maar ik ben ervan overtuigd dat we het met de huidige staf ook gaan redden.”

Bezig met laden …