voetbalzone

Smith verheugd met late dubbel

24 mei 2008, 19:05
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2008, 19:05
Advertentie
Lang zag het er naar uit dat Glasgow Rangers het zo goed begonnen seizoen rampzalig zou afsluiten. Maar de 3-2 winst in de bekerfinale tegen Queen of the South, zaterdag, geeft het seizoen volgens trainer Walter Smith toch nog een beetje glans.

“Het is echt een goedmaker aan het einde van het seizoen”, sprak de zestigjarige coach. “We hebben in de laatste negen dagen nogal wat tegenslagen te verwerken gekregen. We wisten dat we het ook vandaag weer moeilijk zouden krijgen. Het zag er goed uit met de 2-0 voorsprong, maar alle lof gaat uit naar Queen of the South voor de manier waarop ze terugkwamen in de wedstrijd.”

In maart pakten The Gers de Schotse League Cup door in de eindstrijd na strafschoppen te zegevieren tegen Dundee United. Grote man in die wedstrijd was Kris Boyd. De 24-jarige spits van de Rangers was ook zaterdag de grote man. Zijn twee goals en de derde van DaMarcus Beasley brachten de ploeg van Walter Smith de tweede prijs van het seizoen.

Smith had ook positieve woorden over voor zijn spelers. Na het weggeven van het kampioenschap aan aartsrivaal Celtic en de verloren UEFA Cup-finale stonden die namelijk zaterdag alsnog met een prijs in handen. “Het is ontzettend zwaar geweest, maar ze hebben het volgehouden. Als we verloren hadden was dat pijnlijk geweest, maar dat is niet zo. We hebben gewonnen.”
Bezig met laden …