voetbalzone

Smuda prijst 'onder druk staande' Polen, Tyton rept van droom

Erik van Dam08 jun 2012, 21:15
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2012, 21:15
Advertentie
/

Polen was graag begonnen met een overwinning, maar verloor zijn openingsduel op het EK gelukkig voor de natie niet. De wedstrijd kende een eerste helft om van te dromen als Pool zijnde, maar na rust ging het één en ander toch nog fout en bleef het gastland met een gelijkspel achter. Bondscoach Franciszek Smuda was desondanks redelijk tevreden. Een nederlaag was afgewend en dat vond hij ook wat waard.

“Die 1-1 is niet het einde van de wereld. We hebben niet verloren en er resten ons nu nog twee groepswedstrijden die we moeten winnen. De spelers stonden onder zware druk en dat was niet makkelijk voor dit jonge team. Toch heb ik vertrouwen in dit elftal en ben ik ervan overtuigd dat we een goede wedstrijd zullen spelen tegen Rusland”, aldus Smuda. Dinsdag speelt zijn team tegen de manschappen van Dick Advocaat.

/

Smuda stak niet onder stoelen of banken dat Polen niet op zijn best speelde. “Uiteraard hebben we enkele fouten gemaakt, zeker toen we het doelpunt tegenkregen. De openingswedstrijd eindigt echter vaak op een gelijkspel”, aldus de bondscoach. Veel was te danken aan Przemyslaw Tyton, die erin kwam toen Wojciech Szczesny rood kreeg. De 25-jarige doelman werd direct een held, door Giorgios Karagounis' strafschop te keren.

“Hoewel ik het vervelend vond dat Szczesny rood kreeg, was het voor mij een jongensdroom die uitkwam. Dit was de kans waar ik op gewacht had; nu kon ik eindelijk het team helpen. En goddank, ik stopte de strafschop van Karagounis”, aldus Tyton, die de 1-1 betreurde. “Hoewel het niet het slechtste resultaat is, is het wel een beetje balen. We kregen over negentig minuten meer kansen en hadden misschien wel wat meer uit dit duel moeten halen.”

Bekijk hier de samenvatting van Polen - Griekenland:



Bezig met laden …