voetbalzone

Sneer naar vertrekkers Coutinho en Suárez: ‘Ze zullen dit weekend toekijken’

Tim Siekman25 mei 2018, 15:40
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2018, 15:40
Advertentie

John Henry begrijpt nog altijd niet waarom Luis Suárez en Philippe Coutinho besloten hebben Liverpool in te ruilen voor Barcelona. De eigenaar van de Engelse topclub vindt LaLiga een beduidend mindere competitie dan de Premier League en geeft tevens aan dat de magie van the Reds ervoor had moeten zorgen dat de Braziliaan en Uruguayaan in Engeland bleven.

"Misschien is het omdat ik Amerikaan ben, maar ik begrijp maar niet waarom iemand Liverpool wil verlaten", aldus Henry tegenover the Associated Press. "Deze club is zo rijk in zijn historie en traditie en wordt door miljoenen mensen over de hele wereld geadoreerd, in vrijwel elk land. Je wilt nou eenmaal niet in een positie zitten waarin spelers ergens anders naartoe willen, ook al is het een grote club als Barcelona."

"Het is moeilijk te begrijpen waarom spelers naar een competitie willen waar de concurrentie zo zwak is. Ze moeten per jaar dertig of zelfs meer nietszeggende wedstrijden spelen. En maar wachten op die Champions League-wedstrijden… Ze zullen dit weekend toekijken en hadden zelf kunnen spelen", doelt Henry snerend op de Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid in Kiev.

De rijke zakenman heeft lovende woorden over voor Jürgen Klopp, die Liverpool naar de finale loodste: "Hij doet het geweldig. Hij inspireert en is een natuurlijke leider. Hij ziet kleine dingen die anderen niet zien. De finaleplek betekent een resultaat van hard werken, waarbij Jürgen en de technische staf goed werk hebben afgeleverd en weten wat ze moeten doen om succesvol te zijn."

Bezig met laden …