voetbalzone

Sneijder baalt: 'Ik werd overgeslagen en dan ben ik onzichtbaar, ja'

Daniel Cabot Kerkdijk04 apr 2013, 00:10
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2013, 00:10
Advertentie

Wesley Sneijder bleef woensdagavond tegen zijn ex-werkgever Real Madrid na 45 minuten in de kleedkamer achter. De creatieve middenvelder van Galatasaray was het slachtoffer van de nieuwe plannen van Fatim Terim, die zijn team echter met 3-0 ten onder zag gaan. Na afloop benadrukte Sneijder dat hij fit is.

"Ik voelde me goed, maar duidelijk is dat ik meer had moeten brengen", erkende Sneijder in gesprek met de NOS. De middenvelder benadrukte dat zijn team bij voorbaat een lastige wedstrijd te wachten stond. "En dan kom je ook nog eens snel met 1-0 achter. Dan is het moeilijk voetballen en sluipt bij ons de angst erin."

Galatasaray nam weinig risico in het eerste bedrijf en zodoende werd Sneijder vaak overgeslagen. "Dan ben ik onzichtbaar, ja. Dat zijn namelijk net die paar seconden dat je wel tussen de linies kunt spelen; oftewel de momenten waar ik afhankelijk van ben", claimde de middenvelder, die verder benadrukte dat niemand zich zorgen hoeft te maken over zijn rol binnen het elftal van Cim Bom.

In de eerste twee Champions League-duels voor Galatasaray na zijn overstap van Internazionale werd Sneijder ook al gewisseld. Thuis tegen Schalke 04 (1-1) mocht de Utrechter alleen de eerste helft spelen. In Gelsenkirchen (2-3 zege) deed Sneijder zeventig minuten mee.

Bezig met laden …