Sneijder goed op dreef en belangrijk, Udinese nieuwe koploper Serie A

Bart Kruyt23 okt 2011, 16:56
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2011, 16:56

Internazionale heeft haar tweede overwinning van het seizoen binnen. De wereldkampioen is dramatisch aan het nieuwe voetbaljaar begonnen, maar was zondagmiddag met 1-0 te sterk voor Chievo Verona en kruipt daarmee uit de degradatiezone. Ook AS Roma won met een minimale marge, van Palermo, terwijl Udinese een simpele overwinning boekte op Novara. De equipe profiteerde daarmee van het puntenverlies dat Juventus eerder dit weekend had geleden en staat nu bovenaan in de Serie A.

/

Internazionale – Chievo 1-0
Wesley Sneijder bewees weer eens zijn waarde voor Internazionale. De middenvelder begon in de thuiswedstrijd tegen Chievo in de basis en was na een halfuur bijna trefzeker, maar zijn schot ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Mauro Zárate slaagde er vervolgens ook niet in om de score te openen en een vrije trap van Sneijder werd tot corner verwerkt door Stefano Sorrentino. Het wachten was op de openingstreffer van Inter en die viel toen Sneijder uit een corner de assist leverde op Thiago Motta. Hij maakte het eerste doelpunt van Inter in een thuisduel van dit seizoen.

Sneijder bleef erg actief. De middenvelder bracht bijna ook Giampaolo Pazzini in staat om te scoren, maar de spits wipte de bal net naast, en tien minuten na rust was Sneijder ook betrokken bij een enorme kans voor Maicon. De Braziliaan bewees echter geen afmaker te zijn en zorgde ervoor dat Sneijder op één assist bleef staan. De marge bleef minimaal en Chievo bleef daardoor in haar kansen geloven. De bezoekers gingen in het laatste halfuur steeds meer op zoek naar de gelijkmaker en kregen daar ook wel kansen voor, maar gescoord werd er niet. Luc Castaignos viel tien minuten voor tijd nog in bij Inter.

/

AS Roma – Palermo 1-0
Maarten Stekelenburg begon onder de lat bij AS Roma en zag zijn ploeg al na acht minuten op voorsprong komen. Palermo verdedigde bijzonder zwak uit, Erik Lamela veroverde de bal en twijfelde geen moment. De debutant kwam door over de rechterkant en legde de bal in de verre hoek achter Palermo-keeper Alexandros Tzorvas. Palermo had door de vroege goal meer dan voldoende tijd om wat terug te doen, maar Stekelenburg hoefde niet te capituleren en pakte dan ook de volle winst. Roma komt op elf punten terecht en stijgt daarmee naar de subtop.

Udinese – Novara 3-0
Udinese bleek veel en veel te sterk voor Novara. Het duurde even, maar na een half uur opende Antonio Di Natale de score. De toeschouwers in het Stadio Friuli van Udinese kregen nog voor rust het tweede doelpunt voorgeschoteld en wel door Maurizio Domizzi. Als het met de 2-0 nog niet beslist was, dan zorgde Di Natale daar na een paar minuten in de tweede helft wel voor. Mauricio Isla bracht hem in stelling, waarna de aanvaller de bal koelbloedig langs Novara-doelman Alberto Fontana werkte. Udinese vond het na 3-0 welletjes, terwijl Novara ook niet bij machte was om nog iets aan de uitslag te veranderen. Udinese heeft nu twee punten meer dan Juventus.