voetbalzone

Sneijder: ‘Op een bepaald moment is het tot hier en niet verder’

Daniel Cabot Kerkdijk03 okt 2013, 00:10
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2013, 00:10
Advertentie

Juventus liet woensdagavond opnieuw punten liggen in Groep B van de Champions League. Galatasaray leek vlak voor tijd te worden verschalkt, maar de Turken sloegen nog verder in extremis toe en bepaalden de eindstand op 2-2. In de poule leidt Real Madrid met zes punten uit twee duels. Juventus volgt met twee punten, gevolgd door FC Kopenhagen met een punt. Galatasaray heeft ook een punt en staat op basis van doelsaldo onderaan.

Voor Wesley Sneijder waren de laatste twintig minuten zenuwslopend. De spelmaker bekeek de slotfase, waarin van alles gebeurde, op televisie in de kleedkamer. “Het waren slopende minuten. Zeker als je niet op het veld staat, dan lijken die minuten nóg langer te duren.” Arturo Vidal zette Juventus vanaf elf meter op 1-1 en tien minuten later leek het een écht Italiaans feestje te worden. Fabio Quagliarella schoot drie minuten voor tijd raak en het stadion ontplofte van vreugde.

Direct vanaf de aftrap ging het echter meteen mis. Drogba gaf aan op Umut Bulut die direct de 2-2 binnenschoot een daarmee de eindstand bepaalde. Sneijder werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald. “'In onze vorige wedstrijd heb ik lichte hamstringklachten opgelopen. Naar dit duel toe gaf dat wat problemen. Uiteindelijk was ik wel fit genoeg om te beginnen. Ik heb heel veel gelopen en dan zegt het lichaam op een bepaald moment: tot hier en niet verder. We hebben het onszelf onnodig lastig gemaakt. Uiteindelijk moeten we blij zijn met een punt.”

Bezig met laden …