Sneijder viert basisdebuut bij Galatasaray met zege op ploeg Aissati

Bart Kruyt10 feb 2013, 19:55
Laatst bijgewerkt: 10 feb 2013, 19:55

Galatasaray heeft zondagavond goede zaken gedaan in de strijd om de Turkse landstitel. De koploper van de Süper Lig won dankzij twee doelpunten van Burak Yilmaz met 2-0 van Antalyaspor en heeft nu zeven punten meer dan de nummer drie van de ranglijst. Wesley Sneijder stond voor het eerst in de basis: tien minuten voor tijd werd hij, overigens net als Nordin Amrabat, naar de kant gehaald.

Sneijder kon terugkijken op een goed optreden. De middenvelder had in de eerste helft enkele goede passes, maar was niet betrokken bij een van de twee doelpunten van Burak. Amrabat was dat wel: een ruim kwartier na rust pakte de aanvaller de bal af van de treuzelende Zeki Yildirim, waarna hij Burak de diepte in stuurde. De goaltjesdief haalde hard uit en maakte er zo 2-0 van.

In de achtste minuut had Burak de score ook al geopend, met een nogal gelukkig doelpunt. Een harde vrije trap van Hamit Altintop kwam tegen het been van Semih Kaya, die daardoor onopzettelijk Burak vrijspeelde. De spits wist wel raad met dit buitenkansje en staat na zijn dubbelslag van zondagavond op elf doelpunten in dit seizoen. Binnenkort krijgt hij concurrentie van Didier Drogba, die zondagavond op de tribune zat. De Ivoriaan zag Ismaïl Aissati overigens negentig minuten spelen bij Antalyaspor.