voetbalzone

Sneijder waarschuwt Oranje: ‘Wie te ver vooruitkijkt, snapt het niet’

Peter Nusselder02 sep 2015, 11:49
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2015, 11:49
Advertentie

Het Nederlands elftal heeft plaatsing voor het EK van 2016 in Frankrijk nog in eigen hand, maar heeft het zichzelf met de dramatische start van de kwalificatiereeks niet makkelijk gemaakt. Wesley Sneijder waarschuwt zijn ploeggenoten bij Oranje ervoor dat het verschrikkelijk zou zijn als Oranje er over een jaar niet bij zou zijn tijdens de strijd om de Europese titel.

voetbalzone

“Zo’n eindtoernooi, daar mag je gewoon nooit ontbreken. Daarom moet alles deze week wijken voor het doel”, laat de aanvallende middenvelder van Galatasaray aan de vooravond van de wedstrijden tegen IJsland en Turkije weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. “We willen er komende zomer in Frankrijk gewoon bij zijn. In dat opzicht is deze week cruciaal, ja”, maakt Sneijder duidelijk.

“Nog vier wedstrijden te gaan en we moeten er minimaal drie winnen”, doelt de spelverdeler ook op de ontmoetingen met Kazachstan en Tsjechië in oktober. “Maar wie te ver vooruitkijkt, snapt het niet. Eerst thuis tegen IJsland, dan pas Turkije. En IJsland-thuis zal al moeilijk genoeg worden.”

Bezig met laden …