voetbalzone

Snel ontslagen Terim: ‘Hopelijk krijgt Seedorf wel de tijd van Milan’

Erik van Dam27 feb 2014, 12:41
Laatst bijgewerkt: 27 feb 2014, 12:41
Advertentie

Fatih Terim was als trainer vooral succesvol met Galatasaray en als Turks bondscoach, maar werkte ook voor twee Serie A-clubs: Fiorentina en AC Milan. In de zomer van 2001 stelden i Rossoneri hem aan als hoofdtrainer. Het avontuur duurde slechts vijf maanden en was een smet op het blazoen van de Turk, die hoopt dat Clarence Seedorf wél de kans krijgt langdurig in San Siro te kunnen werken.

voetbalzone

Seedorf werd in januari voor de groep gezet, nadat de club Massimiliano Allegri de laan had uitgestuurd. Terim was al ontslagen in Milaan voordat Seedorf er arriveerde als speler, maar weet heel goed wat de oud-middenvelder in zijn mars heeft. “Hij denkt groot en dat is goed, hij wil een aanvallende speelwijze overbrengen en zet zo zes aanvallend ingestelde spelers op het veld”, weet de bondscoach van de Turken.

“Ik werd in het verleden bekritiseerd toen ik Cosmin Contra, Serginho, Rui Costa, Filippo Inzaghi en Andriy Shevchenko samen liet spelen. Maar dat hoort erbij, in het Italiaans voetbal spreekt dat niet tot de verbeelding. Toen de club besloot Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva te verkopen, hebben ze zich vastgeklampt aan een ander, nieuw project: een minder ambitieuze periode”, doceert Terim.

“En nu zijn Silvio Berlusconi en Adriano Galliani verder gegaan met een jonge, ambitieuze trainer. Dat is goed, maar ze moeten wel geduld hebben. Seedorf moet het recht hebben fouten te maken”, vindt Terim. Hij spreekt zich ook uit over enkele spelers in de huidige selectie van Milan, onder wie Mario Balotelli. “Hij is een ongelooflijk talent, je ziet zulke spelers zelden. Van veraf lijkt het een goede jongen, maar ik lees dat hij ook moeilijk kan zijn. Houd wel in gedachten dat hij pas 23 is. Iedereen, zelfs de allerraarste voetballers, kunnen volwassen worden.”

Bezig met laden …