voetbalzone

Snelste man ter wereld welkom bij nationale ploeg: ‘Hopelijk wil hij het’

Thijs Post11 mrt 2014, 17:54
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2014, 17:54
Advertentie

De snelste man ter wereld gaat na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro mogelijk voetballen in de nationale ploeg van Jamaica. Usain Bolt, met een tijd van 9.58 seconden de snelste man ter wereld op de honderd meter, ziet het wel zitten om zichzelf international te mogen noemen. Die liefde is wederzijds, zo blijkt uit de woorden van bondscoach Winfried Schäfer van Jamaica.

voetbalzone

De nu 27-jarige Bolt houdt zich tot en met de Olympische Spelen van Rio bezig met atletiek en daarna is hij van harte welkom bij de nationale ploeg van zijn geboorteland. “Ik hoop dat hij voor zijn land wil spelen, want we kunnen van hem een uitstekende speler maken”, laat bondscoach Schäfer optekenen. “Na de Olympische Spelen wil ik hem graag hier op de training zien en dat ga ik hem ook vertellen.”

“Als hij goede trainingen krijgt met ons team hier op Jamaica en hij leert de bal kennen, dan denk ik dat hij een van onze beste spelers kan zijn. Als hij professioneel speelt en ik zijn coach ben, dan kunnen we hem erg goed maken.”

Bezig met laden …