voetbalzone

Snelste rode kaart ooit brengt PSV niet van de wijs

Thijs Post03 feb 2015, 21:35
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2015, 21:35
Advertentie

Door een tumultueus duel met NAC Breda te winnen (0-2) heeft koploper PSV dinsdag de voorsprong op achtervolger Ajax vergroot tot twaalf punten. De zege kwam tot stand met tien man, want Jetro Willems pakte de snelste rode kaart ooit in de Eredivisie. Kevin Blom stuurde de verdediger al na 29 tellen van het veld. Door de zege evenaart PSV nu al het aantal overwinningen van het complete vorige seizoen: achttien.

voetbalzone

PSV’er Willems kreeg dinsdag dus een twijfelachtig record achter zijn naam. De verdediger van PSV ging na 29 tellen hard door op Gill Swerts en de verdediger van NAC Breda ging als een stervende zwaan naar het gras. Dat Swerts niet werd geraakt was voor scheidsrechter Kevin Blom geen reden om niet de rode kaart te trekken. Swerts maakte het wel erg bont, door zwaar aangeslagen verzorging aan te vragen.

Ondanks hevige protesten was het kwaad voor Willems al geschied: hij moest de kleedkamer opzoeken en hij nam het twijfelachtige record over van Bonaventure Kalou. De Ivoriaan werd in 2001 als speler van Feyenoord na een minuut en een seconde van het veld werd gestuurd tegen sc Heerenveen. Ajacied Marcio Santos werd ooit al na negentien weggestuurd, maar dat was als invaller. De toon was gezet, want nog geen twee minuten later kreeg Menno Koch (door PSV verhuurd aan NAC Breda) een gele kaart.

Wie dacht dat het kwakkelende NAC Breda de bezoekers eens flink onder druk zou zetten, kwam bedrogen uit. Het team van trainer Robert Maaskant maakte bijzonder weinig indruk en het voorzichtig opererende PSV was in de eerste bedrijf gewoon de betere ploeg. Vlak na de onderbreking zette goudhaantje Memphis Depay de ploeg van trainer Phillip Cocu op voorsprong, door bij de tweede paal af te ronden bij een voorzet van Adam Maher. Voor Depay was het zijn dertiende treffer in de Eredivisie en daarmee is hij nu alleen topscorer; Mark Uth van sc Heerenveen staat op twaalf.

Met de moed der wanhoop ging NAC Breda op zoek naar de gelijkmaker, maar daar kwam maar weinig van terecht. Via een perfecte counter kwam PSV zelfs op 0-2. Luuk de Jong stuurde aanvoerder Georginio Wijnaldum weg en de middenvelder schoot de bal prima binnen. Het lamgeslagen NAC Breda had zelfs nog een derde om de oren kunnen krijgen, ware het niet dat De Jong een gigantische kans op de 0-3 miste.

Bezig met laden …