voetbalzone

Snorgroeimiddel levert positieve dopingtest en zware schorsing op

Peter Nusselder22 jun 2015, 12:49
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2015, 12:49
Advertentie

Jeju United kan de komende tijd niet beschikken over aanvaller Soo-Il Kang, om een bijzondere reden. De Zuid-Koreaanse club moet de 27-jarige voetballer missen, omdat hij een snorgroeimiddel heeft gebruikt. Die crème bevatte een onderdeel dat verboden is en dus werd Kang zwaar gestraft.

De aanvaller moet liefst vijftien wedstrijden toekijken vanwege zijn poging om meer gezichtsbeharing te krijgen. Het middel bleek een anabole steroïde te bevatten en dat leverde Kang eerder deze maand een positieve dopingtest op. Als gevolg daarvan besloot het antidopingbureau van Zuid-Korea om de speler een schorsing van vijftien duels op te leggen.

Bovendien kreeg Jeju United een berisping, omdat de clubleiding er te weinig aan gedaan heeft om Kang in de gaten te houden; het was niet de bedoeling dat hij het middel zomaar mocht gebruiken. De aanvaller zelf heeft inmiddels berouw getoond en gaf aan dat hij zich niet bewust was van het feit dat er in de crème een verboden middel zat. Kang heeft zijn excuses aangeboden aan de fans van zijn club.

Bezig met laden …