voetbalzone

Soap ten einde: Amrabat voor vijf jaar naar Istanbul

Matthijs van Laar19 jul 2012, 16:25
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2012, 16:25
Advertentie
/

Het had heel wat voeten in de aarde, maar Nordin Amrabat mag zich vanaf donderdag eindelijk speler van Galatasaray noemen. De Turkse grootmacht maakt op de officiële clubsite bekend dat de oud-speler van PSV een contract voor vijf seizoenen heeft ondertekend. In totaal betaalt de landskampioen acht miljoen euro voor de Marokkaans international. PSV ontvangt de afgesproken zes ton.

Met de aankondiging komt er een eind aan het gesteggel rondom de in Naarden geboren aanvaller. Galatasaray maakte maanden terug al bekend de speler in te willen lijven, maar kon niet tot een vergelijk komen met Kayserispor. Toen dat een week terug wel het geval leek te zijn, kwamen er nieuwe problemen aan het licht. Kayserispor wenste namelijk niet akkoord te gaan met de afgesproken vergoeding die het aan PSV dient te betalen.

Eerder deze week sloten de twee clubs echter een akkoord, waardoor Cim Bom Amrabats vijfde werkgever wordt in het betaalde voetbal. In het verleden kwam hij uit voor FC Omniworld (nu Almere City FC), VVV-Venlo en dus PSV en Kayserispor. De dribbelaar heeft tevens tien interlands voor Marokko achter zijn naam staan.

Bezig met laden …