voetbalzone

Socceroo Holman: 'Je moet echt wennen aan de hoogte'

Bart Kruyt08 jun 2010, 10:55
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2010, 10:55
Advertentie

Met de nationale ploeg van Australië verblijft AZ-speler Brett Holman inmiddels al twee weken in Zuid-Afrika. De blonde middenvelder heeft het gevoel dat zijn team is klaargestoomd voor het toernooi. "Van mij mag het gaan beginnen."

/

"Het is goed dat we hier zo vroeg heen zijn gegaan. Je moet echt wennen aan de hoogte", zegt Holman in het Noordhollands Dagblad. "De looptrainingen waren zwaar, ook voor de spelers die hier topfit naar toe kwamen. De eerste anderhalve week zaten we in een hotel in Johannesburg, in een mooie wijk waar je gemakkelijk even een rondje kon lopen. Goede winkels, genoeg cafeetjes."

"Het is goed dat we eerst daar zijn geweest, voor de afwisseling”, vervolgt hij. “Nu verblijven we op een soort bungalowpark, waar je alleen bergen ziet. Als je me over twee weken belt vliegt het me misschien aan, maar dat hangt natuurlijk voor een groot deel af van de resultaten. Als die goed zijn, heeft iedereen het naar de zin."

De Nederlandse bondscoach Pim Verbeek liet Holman tijdens twee van de laatste drie oefenduels die Australië afwerkte, invallen. Eén keer bleef de oud-speler van NEC negentig minuten langs de kant. Vanwege een liesblessure, die volgens Holman overigens niet ernstig is, liet de in Nederland spelende Socceroo het duel met de Verenigde Staten schieten.

Bezig met laden …