voetbalzone

Socceroos-coach Verbeek ontzet over slechte staat van grasmat

Matthijs van Laar04 jun 2010, 17:02
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2010, 17:02
Advertentie

Bondscoach Pim Verbeek van Australië heeft geen goed woord over voor de grasmat in het Rumsuig Stadion in de buurt van Johannesburg. De Socceroos bereiden zich daar momenteel voor op het aanstaande WK. “Toen ik hier vorig jaar was, zag het er fantastisch uit, dus ik weet niet wat er is gebeurd”, zei de Nederlandse oefenmeester vrijdag.

/

Mocht er geen verbetering in komen, dan overwegen de Australiërs om de huidige locatie te verlaten. “We denken uiteraard aan een plan B of C, al moeten we eerst maar eens kijken hoe het er zaterdag bij ligt”, bleef Verbeek hoopvol. De Ozzies werken zaterdag een oefenwedstrijd af tegen de Verenigde Staten.

Tijdens die testcase zal Verbeek geen beroep doen op Brett Emerton. De oud-Feyenoorder heeft last van kleine pijntjes en wordt uit voorzorg langs de kant gehouden. “Hij is te belangrijk voor ons. We hebben drie zware groepswedstrijden en daar wil ik hem bij hebben”, aldus Verbeek. Australie neemt het in de groepsfase van het WK op tegen Duitsland, Ghana en Servië.

Bezig met laden …