voetbalzone

‘Socceroos gaan misschien naar huis, maar wel met opgeheven hoofd’

Peter Nusselder24 jun 2010, 10:46
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2010, 10:46
Advertentie

Op de valreep hebben de Australische media bondscoach Pim Verbeek en zijn selectie toch nog in hun armen gesloten. De 2-1 overwinning op Servië was woensdag niet voldoende voor een plek in de achtste finale, maar de pers was niettemin lovend. “Australië ging misschien ten onder, maar wel swingend”, luidde een van de commentaren.

/

De Sunday Morning Herald was tot voor kort uitermate kritisch op de prestaties van de Socceroos, maar is ditmaal dolenthousiast. “Briljant, absoluut briljant”, was de mening over de zege op de Serven. “De Socceroos gaan misschien naar huis, maar wel met opgeheven hoofd”, citeerde het ANP de krant.

“Het is niet voor niets dat na het laatste fluitsignaal de Australische fans bleven zitten. Australië ging misschien ten onder, maar wel swingend”, meende News Limited. Enige kanttekening was het slechte resultaat in de eerste wedstrijden, waardoor het toernooi voor Australië ondank de zege voorbij is. “Wat als we de vechtlust tegen Servië ook tegen Duitsland op de mat hadden gelegd?”, vraagt ABC zich af. “Het is dit vechtende Australië waar we aan gewend zijn geraakt.”

Bezig met laden …