voetbalzone

Socceroos zetten mede dankzij Holman nieuwe stap richting Brazilië

Peter Nusselder11 okt 2011, 13:58
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2011, 13:58
Advertentie

Met zijn club AZ gaat het Brett Holman voor de wind en is hij koploper van de Eredivisie, maar ook met de nationale ploeg van Australië gaat het uitstekend: mede dankzij de openingstreffer van de AZ-aanvaller hebben the Socceroos dinsdag overtuigend met 3-0 gewonnen van Oman.

/

Door de winst in het WK-kwalificatiewedstrijd blijft Australië zonder puntverlies in de aanloop naar het toernooi om de wereldtitel, dat in 2014 in Brazilië wordt gehouden. Al na zeven minuten zette de AZ’er de thuisploeg in Sydney op voorsprong. Na de onderbreking bepaalden Joshua Kennedy en Mile Jedinak de eindstand op 3-0, nadat vrijdag al met 5-0 werd gewonnen van Maleisië.

FC Utrecht-verdediger Michael Zullo speelde tegen Oman bijna de hele wedstrijd mee en werd kort voor tijd naar de kant gehaald door bondscoach Holger Osieck. De Australiërs zijn door de nieuwe zege bijna zeker van deelname aan de laatste fase van de WK-kwalificatie in Azië, waar de nummers één en twee van elke groep zich plaatsen. Australië heeft uit drie duels nog één punt nodig.

Bezig met laden …