voetbalzone

Sochaux houdt spits Maïga in Ligue 1 na afzakking van Le Mans

Erik van Dam27 jul 2010, 12:14
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2010, 12:14
Advertentie

Le Mans en Sochaux hebben een akkoord bereikt over de transfer van Modibo Maïga. De Malinese spits stond de afgelopen jaren in dienst van Le Mans, maar bewees zich vorig seizoen voldoende om een transfer over te houden aan zijn optredens. Zijn club degradeerde naar het tweede niveau; Maïga echter zal woensdag een contract tekenen bij Sochaux.

De transfer is voor Maïga een kleine positieverbetering; Sochaux eindigde in het seizoen 2009/10 als zestiende. Met de ingevingen van de Afrikaan erbij zal de club nu mikken op een hogere eindklassering. Maïga maakte vorig jaar zeven doelpunten; een jaar eerder waren dat er nog acht. Hoeveel Sochaux betaalt aan Le Mans voor de spits, is nog niet duidelijk.

Le Mans-voorzitter Henri Legarda legt uit dat de club Maïga niet meer kon behouden. “We hebben het eerst bod van Sochaux nog afgewezen. Het bod dat vandaag (maandag, red.) binnenkwam was wel toereikend en we hebben het dan ook geaccepteerd. Ik wil nog wel zeggen dat de bedragen die in de media genoemd werden, verre van juist zijn”, aldus de preses.

Bezig met laden …