Soevereine Argentijnen foutloos naar kwartfinale

13 aug 2008, 15:55
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2008, 15:55
Argentinië heeft zich met een perfecte score geplaatst voor de volgende ronde in het olympisch voetbaltoernooi. De Zuid-Amerikanen hadden weinig te duchten van Servië, dat bij winst nog theoretisch een kans maakte op een plekje in de kwartfinale (2-0).

In het broeierige olympische stadion van Beijing oogden de Serviërs flets. Argentinië kreeg alle ruimte om te voetballen en deed dat dan ook naar hartelust. Al na elf minuten was het Servische verzet gebroken. Na een grove charge van Marko Jovanovic ging Angel di Maria gewillig naar de grond. Ezequiel Lavezzi wist wel raad met de toegekende strafschop en zette de Argentijnen op voorsprong.

Het ontbreken van de topvedettes Lionel Messi, Roman Riquelme en Sergio Agüero deerde de Zuid-Amerikanen geenszins. Servië was simpelweg niet bij machte om gevaarlijk voor het doel van AZ-doelman Sergio Romero te komen en moest lijdzaam toezien hoe Argentinië de bal in de ploeg hield.

Ook in de tweede helft wist de ploeg van Miroslav Dukic geen vuist te maken. Op een afstandschot van Gojko Kacar na had Romero een rustige avond. In de Servische doelmond was het een stuk drukker. Doelman Vladimir Stojkovic keerde enkele inzetten van Lavezzi en tot tweemaal toe een penalty van Di Maria, maar werd uiteindelijk toch verschalkt door een vrije trap van Diego Buonanotte.

Met negen punten uit drie wedstrijden plaatsen de Argentijnen zich dus soeverein voor de volgende ronde, waar het Oranje van Foppe de Haan het volgende obstakel vormt op de weg naar olympisch goud.