voetbalzone

‘Sofyan Amrabat bereikt akkoord over zomerse transfer van minimaal 15 miljoen’

Robin Bruggeman18 dec 2019, 13:04
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2019, 13:04
Advertentie

Sofyan Amrabat lijkt aankomend seizoen de kleuren van Napoli te gaan verdedigen. De middenvelder wordt al geruime tijd genoemd als gewenste versterking voor i Partenopei en La Gazzetta dello Sport weet woensdag te melden dat de overgang van de Marokkaans international inmiddels in kannen en kruiken is.

Amrabat staat officieel nog onder contract bij Club Brugge, maar komt dit seizoen op huurbasis uit voor Hellas Verona. Hier maakt hij zo’n sterke indruk dat naast Napoli ook onder meer Tottenham Hotspur, Internazionale, West Ham United en Fiorentina interesse zouden hebben. Napoli heeft de concurrentie volgens de roze sportkrant echter afgetroefd.

De club uit Napels betaalt naar verluidt vijftien miljoen euro om Amrabat, die in Nederland voor FC Utrecht en Feyenoord speelde, in te lijven. Deze transfersom kan door een bonusconstructie bovendien nog met een miljoen oplopen. De tienvoudig international van de Leeuwen van de Atlas zou zelf al akkoord zijn gegaan met het voorstel van Napoli.

Hellas maakt, als deze deal definitief doorgaat, binnen een seizoen een mooie winst op Amrabat. De promovendus huurt de middenvelder voor een jaar van Club Brugge en kan hem voor 3,5 miljoen definitief inlijven. De verwachting is dus dat hij aankomende zomer voor een veelvoud van dat bedrag meteen doorgestuurd wordt naar Napoli.

Bezig met laden …