voetbalzone

‘Sofyan Amrabat is overtuigd en weet waar hij komend seizoen wil spelen’

Mart van Mourik19 jun 2023, 18:49
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2023, 18:49
Advertentie

Sofyan Amrabat wil de overstap maken naar Atlético Madrid, zo meldt onder meer AS maandag. De 26-jarige middenvelder van Fiorentina is toe aan een nieuw avontuur en de Madrileense formatie zou graag gebruikmaken van zijn diensten. Vooralsnog vormt de vraagprijs van Fiorentina overigens nog wel een struikelblok voor los Colchoneros om definitief toe te slaan.

Volgens de berichtgeving is Atlético Madrid op zoek naar een speler met de kwaliteiten van Amrabat. De Marokkaans international wordt ‘al enige tijd’ in de gaten gehouden door Atlético en ook Amrabat zelf zou graag de stap naar LaLiga willen maken. De defensieve middenvelder beschikt bij Fiorentina over een contract dat doorloopt tot medio 2024. Hoewel het voor de verliezend finalist van de Conference League de laatste kans is om een transfersom te krijgen, lijkt men niet bereid hem voor minder dan twintig miljoen euro te laten gaan.

Journalist Izem Anass, die het nieuws rondom de Marokkaanse nationale ploeg op de voet volgt, verzekert dat Amrabat dolgraag vertrekt naar het Wanda Metropolitano en dat hij hoopt op een spoedig akkoord tussen de clubs. Atlético zal overigens eerst ruimte moeten maken in de salarishuishouding, maar met de mogelijke verkoop van Geoffrey Kondogbia aan Besiktas zou er voldoende onderhandelingsruimte zijn om Amrabat binnen te halen.

Amrabat krijgt bij Atlético naar verluidt de voorkeur boven onder meer Leandro Paredes (Paris Saint-Germain) en Guido Rodríguez (Real Betis). Laatstgenoemde staat, overigens net als Amrabat, eveneens op het verlanglijstje van Barcelona om de vertrekkende Sergio Busquets op te volgen. Volgens Transfermarkt zou Guido circa 28 miljoen euro moeten kosten, terwijl de waarde van Amrabat op 25 miljoen euro wordt geschat.

Bezig met laden …