voetbalzone

Solano wil vriend Maradona dwarszitten bij afscheid

01 okt 2009, 09:42
Laatst bijgewerkt: 01 okt 2009, 09:42
Advertentie
Nolberto Solano is nog twee interlands verwijderd van zijn afscheid bij de nationale ploeg van Peru. De middenvelder heeft aangekondigd dat hij er na de WK-kwalificatieduels met Argentinië en Bolivia een punt achter zet. “Dit staat vast. Ik hoop dat we winnen, want hierna stop ik er echt mee”, zei de 34-jarige Solano.



Peru kan zich al niet meer kwalificeren voor het WK. De ploeg staat laatste in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecyclus, maar heeft toch nog iets om voor te spelen. Een stunt tegen Argentinië zou betekenen dat de ploeg van Diego Maradona mogelijk het WK misloopt. Hoewel Solano een goede vriend is van Pluisje, wil hij zijn voormalig ploeggenoot graag dwarszitten.

“Ik heb vaak tegen Argentinië gespeeld, maar heb in Buenos Aires nog nooit een positief resultaat weten te halen”, zei Solano. “Hopelijk kunnen we daar nu iets aan veranderen. Ik vind het jammer dat ik nooit het WK heb gehaald, maar misschien komt die kans later nog eens”, doelde de aanvoerder op een mogelijk bondscoachschap.

Of de beoogde afscheidswedstrijd van Solano tegen Bolivia doorgaat is overigens nog maar de vraag. De spelers van de nationale ploeg hebben namelijk besloten om de interlands te boycotten. Bolivia staat ergens onderin de kwalificatiepoule en de spelers eisen grondige hervormingen, zoals het ontslag van de bondscoach bijvoorbeeld. Komen de hervormingen er niet, dan zullen zij niet spelen tegen Brazilië en Peru.
Bezig met laden …