voetbalzone

Solari is de bal nog niet zat en tekent in Uruguay bij Peñarol

Erik van Dam02 sep 2010, 16:37
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2010, 16:37
Advertentie

Santiago Hernán Solari gaat aan de slag bij het Uruguayaanse Peñarol. De 33-jarige Argentijn speelde sinds een jaar bij Atlante in Mexico, maar die club heeft woensdagavond te kennen gegeven dat de oud-speler van Atlético Madrid, Real Madrid en Internazionale zijn weg vervolgt in Uruguay. Het betekent dat Solari al voor zijn achttiende profjaar opgaat.

/

“Solari heeft een aanbieding gekregen van Peñarol en gezien de geschiedenis van die club, plus de afstand tot zijn vaderland en de deelname aan de Copa Sudamericana heeft hij besloten op de aanbieding in te gaan”, meldt Atlante in een officiële mededeling op haar website. Eerder raakten de Mexicanen Marcelo Gallardo al kwijt aan River Plate.

Solari speelde enkele jaren in Argentinië, alvorens hij de overstap maakte naar Europa. Daar kwam hij tussen 1998 en 2008 achtereenvolgens uit voor Atlético, Real en Inter. De elfvoudig international is één van de weinige spelers die erin slaagde zowel de Champions League als de Copa Libertadores te winnen.

Bezig met laden …