voetbalzone

Sollied: ‘Ankaragücü is interessant, maar ik heb niks getekend’

Matthijs van Laar26 nov 2009, 11:39
Laatst bijgewerkt: 26 nov 2009, 11:39
Advertentie

Vorige week meldde Ankaragücü dat het met Trond Sollied een nieuwe hoofdcoach had gevonden, maar de Noorse oefenmeester is lichtelijk verbaasd over de officiële publicatie van dat nieuws. In Het Laatste Nieuws spreekt hij het bericht dan ook tegen. “Wat Ankaragücü mij te bieden had, was allemaal erg interessant. Maar ik heb nog een lopend contract met SC Heerenveen.”

Sollied zou bij de nummer twaalf van de Süper Lig Hikmet Karaman opvolgen, die onlangs op straat werd gezet. Ook meldde de club doodleuk dat de Noorse coach het afgelopen weekend al op de bank zou zitten tijdens de uitwedstrijd bij Eskisehirspor, die overigens met 0-0 gelijk werd gespeeld. Het bleek allemaal niet op waarheid te berusten.

“Ik heb helemaal niks getekend”, verduidelijkt Sollied. “Wat Ankaragücü mij te bieden had, was allemaal erg interessant. Maar ik heb nog een lopend contract met SC Heerenveen. Als ik voor een andere club teken, heeft dat consequenties. Wanneer ik in januari ergens teken, ligt dat anders.”

De oefenmeester hoopt echter zo snel mogelijk alsnog aan de slag te kunnen in Turkije. “Ik ga naar Nederland om te zien of er een regeling met Heerenveen mogelijk is. Het probleem is alleen dat Ankaragücü niet kan wachten om een andere coach aan te stellen.”

Bezig met laden …