voetbalzone

Sollied wacht met debuut van fitte Boere: 'Hij is Van Basten niet, hè'

Daniel Cabot Kerkdijk14 jan 2012, 10:30
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2012, 10:30
Advertentie

Tom Boere maakte in het begin van de winterse transferperiode de overstap van Ajax naar AA Gent. Zaterdagavond speelt het team van Trond Sollied tegen Lierse SK de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe kalenderjaar, maar voor de negentienjarige Nederlander is geen plaats in de selectie.

Boere sukkelde op het trainingskamp met zijn achillespees, maar is voldoende fit. "Hij heeft tijd nodig", claimt Sollied in Het Nieuwsblad. "Hij is Marco van Basten niet, hè. Wij kennen hem voorlopig onvoldoende en hij kent de andere spelers nog niet. Boere moet door de wedstrijden te observeren en te trainen de rest leren kennen. We hebben ook genoeg aanvallers op dit moment. Dat is ons probleem niet."

"Trouwens, als je jonge spelers haalt, kijk je ook naar de langere termijn. Waarmee ik niet zeg dat hij een transfer is voor volgend seizoen, want we hebben een druk programma voor de boeg." Boere, een geboren Zeeuw, kwam in zijn jeugdjaren al enige tijd uit voor AA Gent. Vorig seizoen trok de Belgische club al doelman Sergio Padt aan van Ajax, eveneens afkomstig uit de beloften.

Bezig met laden …