voetbalzone

Sollied wil 'vriendjes' van Arabische prins niet opstellen en krijgt congé

Daniel Cabot Kerkdijk30 aug 2010, 08:21
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2010, 08:21
Advertentie

Trond Sollied heeft na slechts twee maanden zijn congé al gekregen bij Al Ahli. Ook zijn assistent Herman Vermeulen, die Racing Genk verliet om Sollied te volgen, mag opkrassen. De oud-coach van onder meer SC Heerenveen leidde Al Ahli in drie duels naar een zege en twee nederlagen.

Al Ahli gaf bij een van die wedstrijd een 1-3 voorsprong in de rust nog uit handen. Het verhaal wil dat de Noorse coach in de rust een verdediger wisselde voor een extra aanvaller. "Dat klopt niet", verdedigt Sollied zich maandag in Het Laatste Nieuws. "Ik wil wel altijd winnen en aanvallen, maar ik gok niet." Vermeulen vult aan: "Omdat je de taal niet spreekt, hoor je dat soort verhalen als laatste. Er zijn hier zo veel indianenverhalen. Saudi-Arabië is dan ook het land van de sprookjes."

Sollied kon het bij Al Ahli niet zo goed vinden met de prins. "Er was gaan directie om over ons te beslissen. Dat deed slechts een man: de prins. De prins wilde dat bepaalde spelers in de basis stonden. Maar ik ben een coach, geen man die vriendjes opstelt. Als hij zijn mannetjes in de ploeg wil, moet hij inderdaad een andere coach nemen. Dit moest wel gebeuren, daarom is het beter nu dan later."

Sollied en Vermeulen onderhandelen momenteel nog over hun ontslagregeling. "De prins wil een minnelijke schikking, maar we hebben klare contractuele afspraken. We zullen wel zien", zegt Vermeulen.

Bezig met laden …