voetbalzone

Sollied ziet Racing Genk als 'een interessante club'

Bart Kruyt01 dec 2009, 07:03
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2009, 07:03
Advertentie

Trond Sollied wil liever niet midden in het seizoen aan de slag bij een nieuwe club, maar zegt niet bij voorbaat ‘nee’ tegen Racing Genk. De voormalig trainer van SC Heerenveen is benaderd door de Belgische club, die zich dit weekend ontdeed van Hein Vanhaezebrouck. Officieel was dit contact echter nog niet, benadrukt Sollied.

“Het was meer een informeel telefoontje om mij te polsen”, zei de Noor in Het Nieuwsblad. “Of ik geïnteresseerd ben? Het komt een beetje snel. Je weet dat ik niet op één dag beslis, maar ik wacht voorlopig af tot er een echt officieel contact komt. Alles heeft te maken met timing.” Eerder ving het Turkse Ankaragücü bot bij Sollied.

De coach, die eerder bij AA Gent en Club Brugge werkte, wil eerst alles afhandelen met Heerenveen. “Het was niet duidelijk of ik vrij zou zijn voor januari”, legde Sollied uit. “De discussie ging erover of de club me verder maandelijks zou uitbetalen, dan wel alles in één keer zou regelen. We staan heel dicht bij een oplossing.”

“Natuurlijk is Genk een interessante club”, besloot Sollied. “Heel belangrijk ook: ze hebben in het verleden al prijzen gewonnen. Het is een goed gestructureerde vereniging, die normaal kan meedoen voor de vierde, vijfde plaats. Ik weet niet wat er onder Vanhaezebrouck is misgelopen, want het verbaast me dat ze zo laag staan. Ik woon voorlopig nog in Nederland en mijn zoontje Bengt gaat in Groningen naar school. Daar moet je ook rekening mee houden.”

Bezig met laden …