voetbalzone

Solskjaer: ‘Als hij echt wil, kan hij net zo goed als Ronaldo worden’

Daniel Cabot Kerkdijk03 feb 2014, 09:00
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2014, 09:00
Advertentie
voetbalzone

Voor een bedrag van minimaal twaalf miljoen euro maakte Wilfried Zaha een half jaar geleden de overstap van Crystal Palace naar Manchester United. In voetbalminnend Engeland heeft men hoge verwachtingen van de 21-jarige aanvaller, die het afgelopen half jaar echter niet verder kwam dan vier officiële duels als Mancunian. In de slotfase van de winterse transfermarkt maakte Zaha de tijdelijke overstap naar het Cardiff City van manager Ole Gunnar Solskjaer.

Solskjaer heeft een rijk verleden bij Manchester United en is onder indruk van de capaciteiten van Zaha. De aanvaller was zaterdag meteen belangrijk in de thuiszege op Norwich City (2-1). “Hij is in balbezit een van de beste spelers die ik ooit heb gezien”, zo luiden de lovende woorden van de Noorse oefenmeester. “Hij is snel en onverschrokken, net als Cristiano Ronaldo. Hij denkt offensief.” Zaha was bij Crystal Palace goed voor 143 duels en 18 goals.

Voor Zaha is nu een belangrijk moment aangebroken, verzekert Solskjaer. “Hij moet nu gaan bepalen hoe goed hij daadwerkelijk wil worden en hoeveel hij van voetbal houdt. Als hij echt wil, kan hij net zo goed worden als Ronaldo. Een eersteklas voetballer. Ik heb tot nu toe nog nooit iemand zo hard zien werken als Ronaldo. Voor de training, na de training, Ronaldo richtte zich, en nu nog steeds, volledig op zijn bestaan als profvoetballer. Hij is het bewijs waar toewijding toe kan leiden.”

Bezig met laden …