voetbalzone

Solskjaer keert bij Cardiff City terug in Premier League

Erik van Dam02 jan 2014, 12:52
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2014, 12:52
Advertentie

Ole Gunnar Solskjaer is donderdag voorgesteld als nieuwe trainer van Cardiff City. De veertig jaar oude Noor heeft een contract voor tweeënhalf jaar getekend bij the Bluebirds, die dit seizoen nieuw zijn in de Premier League. Voor de jaarwisseling nam Cardiff afscheid van trainer Malky Mackay, in wie men geen vertrouwen meer stelde. De excentrieke eigenaar Vincent Tan koos vervolgens voor Solskjaer als opvolger.

/

Voor Solskjaer is zijn comeback op de Engelse velden daarmee een feit. Hij vergaarde tussen 1996 en 2007 roem bij Manchester United en had van 2008 tot 2011 de reserves van die club onder zijn hoede als trainer. Sinds 2011 stond hij voor de groep bij Molde FK, waar hij 55 procent van zijn duels wist te winnen. Hij won twee titels op rij met de club, maar dit jaar werd men slechts zesde.The Babyface Assassin stapte woensdag reeds aan boord van Tans privéjet om de wedstrijd tegen Arsenal in Londen (2-0 verlies) vanaf de tribune te bekijken.

Zijn meerderen bij Molde FK hadden hem gewaarschuwd niet verder te praten met Cardiff City, vanwege de vreemde fratsen van Tan. Zo stuurde Tan de vorige trainer een boze e-mail met de woorden Stap op of ik ontsla je en zou hij in januari graag spelers halen met het cijfer 8 in hun geboortedatum: 8 is een heilig getal in Maleisië. Toch besloot Solskjaer de zaak door te zetten en nu is hij definitief in dienst getreden. Donderdag werd hij in Cardiff gepresenteerd door voorzitter Mehmet Dalman. Alfred Finnbogason zou één van Solskjaers gewenste nieuwkomers zijn voor januari.

Bezig met laden …