voetbalzone

Solskjaer stapt in privéjet van nieuwe baas en vliegt naar Londen

Erik van Dam01 jan 2014, 12:55
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2014, 12:55
Advertentie
/

Ole Gunnar Solskjaer wordt de nieuwe trainer van Cardiff City. De veertigjarige Noor zal Molde FK snel verruilen voor de Premier League-club, die recent afscheid nam van Malky Mackay als hoofdtrainer. Eigenaar Vincent Tan uit Maleisië stuurde Mackay de laan uit en benaderde Solskjaer voor de ontstane vacature. Solskjaer is inmiddels naar Londen vertrokken, waar Cardiff City vandaag tegen Arsenal speelt.

De Noorse televisie bevestigt dat the Babyface Assassin aan boord van Tans privéjet is gegaan en dat hij gaat praten met Cardiff City. Vorige week gebeurde dat ook al en daar hield Solskjaer een goed gevoel aan over. Zijn meerderen bij Molde FK waarschuwden hem niet verder te praten met Cardiff City, vanwege de vreemde fratsen van Tan. Toch besluit de Noorse oud-spits de zaak door te zetten.

Solskjaer wordt al jaren in verband gebracht met een aanstelling als trainer in de Premier League. Hij vergaarde tussen 1996 en 2007 roem bij Manchester United en had van 2008 tot 2011 de reserves van die club onder zijn hoede als trainer. Sinds 2011 staat hij voor de groep bij Molde FK, waar hij 55 procent van zijn duels wist te winnen. Hij won twee titels op rij met de club, maar dit jaar werd men slechts zesde.

Bezig met laden …