voetbalzone

Solskjaer vertrokken bij veelbesproken degradant: 'Het beste voor de club'

Bart Kruyt18 sep 2014, 14:13
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2014, 14:13
Advertentie

Ole Gunnar Solskjaer is na ruim een halfjaar vertrokken bij Cardiff City. De coach werd in januari aangesteld als opvolger van Malky Mackay, maar slaagde er niet in om de ambitieuze Bluebirds in de Premier League te houden. In de Championship gaat het niet veel beter met Cardiff, dat donderdag op de website van de club meldt dat Solskjaer wordt vervangen.

voetbalzone

De beslissing werd genomen na overleg tussen de Noor en de clubleiding van Cardiff. "We kwamen tot de conclusie dat het voor de club het beste was als we uit elkaar zouden gaan", zegt voorzitter Mehmet Dalman. Volgens hem is er een verschil van inzicht over de manier waarop er gevoetbald moet worden. Cardiff haalde uit de eerste zeven wedstrijden van dit seizoen maar acht punten en staat zeventiende.

"Ik laat de club achter met een aantal grote talenten en ik hoop dat zij dit seizoen mee kunnen doen om promotie naar de Premier League", zegt Solskjaer. "Ik wil ook de voorzitter bedanken voor wat hij voor mij gedaan heeft. Ik heb het gevoel dat ik een nieuwe vriend heb gevonden." Het is niet bekend wie Solskjaer zal gaan opvolgen.

Bezig met laden …