voetbalzone

Sombere Advocaat geeft drietal de volle laag: 'Hij raakte geen bal goed'

Matthijs van Laar26 sep 2015, 21:08
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2015, 21:08
Advertentie
voetbalzone

Dick Advocaat schroomde na afloop van de kansloze 3-0 nederlaag van Sunderland bij Manchester United om man en paard te noemen. In tegenstelling tot veel collega-coaches wees de Nederlander specifiek drie spelers aan die in zijn ogen onder de maat speelden. Patrick van Aanholt, Fabio Borini en Adam Johnson kregen de volle laag.

De Nederlandse back ging de mist in bij de 1-0 van Memphis Depay, vond Advocaat. “Het was een lange bal. Van Aanholt kijkt naar zijn tegenstander in plaats van de bal te volgen. Dat mag gewoon niet gebeuren. Het tweede doelpunt kwam ook te gemakkelijk tot stand en het derde doelpunt ook”, zei hij.

Ook Johnson speelde ver onder zijn kunnen, vond Advocaat. “Iedere bal die hij raakte, was verkeerd. En Borini had als spits moeite om de bal vast te houden. Daarom heb ik in de rust Steven Fletcher binnen de lijnen gebracht.” De ervaren oefenmeester gaf toe dat hij nog heel veel werk te verrichten heeft. “Er zijn nog veel wedstrijden te gaan, maar er moeten dingen gaan veranderen. Daar zullen we over nadenken”, besloot hij.

Bezig met laden …