voetbalzone

'Sommige fans mogen me niet, maar ze zitten met me opgescheept'

Erik van Dam17 aug 2011, 14:26
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2011, 14:26
Advertentie

Ken Bates is niet van plan tegemoet te komen aan de wensen van supporters van Leeds United. Zeven jaar geleden degradeerde de roemruchte club uit de Premier League en inmiddels is men steeds harder op weg naar een rentree. Dit seizoen is het tweede op rij in de Championship en Bates, die de club zo goed als schuldenvrij heeft gekregen, gaat nu niet direct weer met geld smijten.

/

Voor aanvang van de wedstrijd tegen Middlesbrough, die zaterdag eindigde in een 1-0 nederlaag, verzamelden honderden fans zich bijeen om te protesteren tegen het uitblijven van investeringen bij Leeds. Voorzitter Bates kan daar weinig mee. “Ik ben niet onder de indruk van demonstraties van een paar idioten. Ik ga de komende tijd nergens heen. Sommige fans mogen me misschien niet, of zijn het niet met me eens, maar ze zitten met me opgescheept”, waarschuwt de Engelsman in gesprek met BBC Sport.

De ploeg van Simon Grayson finishte vorig seizoen als zevende in de Championship, maar verloor direct de eerste twee duels van deze jaargang. Gelukkig werd er dinsdagavond wél weer gewonnen, met 4-1 van Hull City. “Ik heb de club in 2005 én in 2007 gered van de ondergang, terwijl niemand anders het deed. We gaan voor de lange termijn”, zegt Bates nog eens.

Bezig met laden …