voetbalzone

'Soms denk ik dat ik in de WK-finale sta, ik geniet elke dag in Berlijn'

Daniel Cabot Kerkdijk08 mei 2011, 11:45
Laatst bijgewerkt: 08 mei 2011, 11:45
Advertentie

In zijn eerste seizoen bij Hertha BSC promoveerde Maikel Aerts direct naar de Bundesliga. De ex-doelman van Willem II heeft het goed naar zijn zin in Berlijn, waar soms zeventigduizend toeschouwers op de tribune zitten. "Soms denk ik dat ik in de WK-finale sta", zegt Aerts in Voetbal International. "Vergis je niet in de Tweede Bundesliga. De entourage is enorm."

"Ik geniet elke dag in Berlijn", vertelt Aerts die zelfs de koninklijke familie ontmoette. "Koningin Beatrix was op staatsbezoek in Duitsland. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima waren er ook bij. Door de Nederlandse ambassade in Berlijn was ik met een aantal andere sporters uitgenodigd voor een ontmoeting. Heb ik ze een handje gegeven. Mooi, toch? En ik heb een kwartier met Willem-Alexander staan praten."

Dat Bayern München-doelman Thomas Kraft komend seizoen wellicht voor Hertha BSC uitkomt, deert de 34-jarige Aerts niet. "Ik maak me daar niet druk om. Alleen in Berlijn heb je acht kranten die elke dag vol moeten. Ik verheug me op de Bundesliga, heb nog een contract voor een jaar. Dat is de slagroom op de taart."

Bezig met laden …